HWwonen

Urgentie

Een urgentieverklaring is een voorrangsgarantie die wordt afgegeven door het team Wmo van de gemeente Hoeksche Waard aan personen die in een noodsituatie verkeren. Het reguliere woningzoekendensysteem biedt niet snel genoeg een oplossing voor een passende woonruimte.

Verwacht u dat uw woonsituatie door omstandigheden onhoudbaar wordt, reageer dan direct op passende woningen die worden aangeboden via onze website www.hwwonen.nl.

Wilt u weten of een urgentieaanvraag een mogelijkheid voor u is?

Loop dan het overzicht 'Toetsingscriteria urgentie' door op de website van de gemeente Hoeksche Waard. U kunt dan zelf de afweging maken of u in aanmerking komt voor urgentie. Let op, dit biedt geen garanties.

Waar vraagt u urgentie aan?

Een urgentie vraagt u aan bij het team Wmo van de gemeente Hoeksche Waard. Zij bepalen of u urgent wordt.

Meer informatie of vragen?

Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Hoeksche Waard. Hebt u vragen over het aanvragen van urgentie? Neemt u dan contact op met het team Wmo van de gemeente Hoeksche Waard. Dat kan door een e-mail te sturen naar contactwmo@gemeentehw.nl of te bellen naar 088 - 6473647. De medewerkers zijn bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 08.30 uur tot 17.00 uur.