HWwonen

Vacature Business Controller | Ben jij het 'geweten' van onze organisatie?

14 november 2021

‘Business controller’ is dan wellicht binnenkort je functienaam, of eigenlijk word je meer onze business partner. Je takenpakket gaat verder dan de financiële kant van de Planning & Control en Governance-cyclus: met jouw advies en ondersteuning ben je het “geweten” van de organisatie. Elke dag geef je over uiteenlopende zaken je deskundige oordeel binnen de teams die actief zijn op het gebied van ‘Wonen’ en ‘Bedrijfsvoering’. Spreekt deze rol je aan. Dan is deze functie iets voor jou.

Dit wordt jouw rol in onze organisatie
Je bent gepositioneerd binnen team Control (6 FTE), waarbij jij ook een bijdrage levert aan de gezamenlijke doorontwikkeling van het team. Naast strategisch adviseur voor de verschillende teamorganisatoren ben je tevens het kritisch geweten.

De functie vraagt om verschillende ‘soft skills’ en competenties om je doel te kunnen bereiken en de verbinding ‘met de lijn’ te leggen. Het adviseren over en aanjagen van de verschillende producten van de Planning & Control en Governance-cyclus is een belangrijk element van de functie. Je bent lid van de Risk & Compliance commissie die actualiteiten over risico’s en wet- & regelgeving adresseert en aanjaagt binnen de organisatie.

Naast advisering is interne controle een belangrijk onderdeel van de functie. Het opzetten van operationele Risk/Control frameworks om toprisico’s in processen te benoemen en te mitigeren is hiervan een goed voorbeeld. Jouw aanbevelingen aan de organisatie om processen te verbeteren zorgen ervoor dat er voor HW Wonen ‘meerwaarde’ voor de organisatie en de huurder wordt gecreëerd.

De komende jaren zet team Control meer in op data-analyse en Power BI rapportages. Hier ligt voor jou een belangrijke uitdaging.

Dit is wat wij van je vragen om jouw rol goed uit te voeren
Een aantal jaar werkervaring in een financiële functie, bij voorkeur in (interne) controlling. Daarnaast vragen wij een afgeronde opleiding op HBO/WO niveau, of in afrondende fase hiervan.

  • Kennis van Power BI is een must.
  • Sterke communicatieve vaardigheden.
  • Een scherpe helikopterview.
  • Vriendelijke directheid.
  • Doortastendheid.
  • Nauwkeurig en accuraat.

Dit is wat wij jou bieden
Thuis op je werk bij onze woningcorporatie in de Hoeksche Waard. Bij ons voelt het als thuis als jij jouw eigen werk goed kunt organiseren, samen kunt werken met collega’s vanuit verschillende teams en disciplines en vooral als jij je prettig “thuis” voelt.
Wij geloven in onze proces gestuurde organisatie waarin jij vanuit jouw eigen kracht een bijdrage levert. Op deze manier werken wij met zo’n 100 medewerkers aan één doel: betaalbare prettige huisvesting voor mensen met een kleine portemonnee. In ons werk hebben wij oog voor het milieu, werken wij met veel verschillende partijen samen en staan wij open voor veranderingen.

Als jij de kwaliteiten hebt
Bieden wij jou naast een goed salaris (salarisschaal K van de CAO voor Woningcorporaties, van min. € 4.141 tot max. € 5.597), een uitdagende werkweek van 36 uur, voldoende vrije tijd in verlofdagen, eind van het jaar een leuke bonus en alle ruimte om je zowel in je vakgebied als op persoonlijk vlak te ontwikkelen. Wij vinden het vanzelfsprekend dat er goed voor je gezorgd wordt: van vers fruit tot sportieve activiteiten. Zowel op afstand als op kantoor. Dat is bij ons ‘thuis’ heel normaal.

Kom maar op met je CV en solliciteer!
Verras ons en laat ons weten waarom jij dé kandidaat bent voor deze uitdagende functie. Mail jouw motivatie en CV voor 6 december 2021 naar teamp&o@hwwonen.nl. Wij zijn benieuwd naar jouw reactie.

Vragen over deze vacature
Neem contact op met Michel Immers, teamorganisator team Control, 06 – 820 552 32. Een assessment kan onderdeel vormen van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.