HWwonen

Overname 24 woningen van Mooiland

18 oktober 2021

Op 31 december 2021 nemen wij 24 huurwoningen in Oud-Beijerland over van woningcorporatie Mooiland. 

Wij verhuren al ruim 10.000 woningen in de Hoeksche Waard. Daarom zijn wij de logische partner voor de overname van deze woningen. Huurders en betrokken partijen zijn geïnformeerd over de overname.

Om welke huurwoningen gaat het?
Het gaat om 24 appartementen aan de Mej. N. Schipperstraat in Oud-Beijerland.

Reden voor verkoop
Mooiland is een corporatie die een betaalbaar, kwalitatief goed en duurzaam thuis geeft aan mensen die daarin niet zelf kunnen voorzien. Een corporatie die weet wat er speelt en oog heeft voor prettig wonen in de wijk en voor sociale vraagstukken.
In haar kernregio Noordoost-Brabant, Gennep en de AAN-regio (Apeldoorn en de stadsregio Arnhem-Nijmegen) is Mooiland die corporatie. Daar “geeft Mooiland thuis”. En daar staan nu al de meeste van haar sociale huurwoningen.  
Mooiland kan nu niet overal voldoende thuis geven. Buiten Noordoost-Brabant is het bezit sterk versnipperd. Andere corporaties kunnen daar met hun netwerk meer betekenen voor huurders in de wijk. Daarom besloot Mooiland in 2016 om zich geleidelijk terug te trekken uit gebieden die het verst van Noordoost-Brabant af liggen door woningen in goede staat te verkopen of over te dragen.

Veranderingen
Samen werkten we gezamenlijk aan een zorgvuldig verkoopproces. Ook rond het proces van de overdracht werken we samen. Onlangs ontvingen alle huurders van de betreffende woningen van Mooiland een brief over de overname.
In november heten we onze nieuwe huurders op een persoonlijke manier welkom!