HWwonen

Pilot Verhuisregeling succesvol

14 oktober 2021

Regeling wordt met 1 jaar verlengd

Op 17 oktober 2020 startten we samen met de gemeente Hoeksche Waard, Stichting Present Hoeksche Waard, Welzijn HW en Verhuis mijn Thuis een pilot van de zogenaamde Verhuisregeling. De regeling biedt advies, praktische verhuishulp en financiële ondersteuning aan huurders van HW Wonen van 70 jaar en ouder. Doel is het bevorderen van de doorstroom op de woningmarkt en het vergroten van de mogelijkheden om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen. De Verhuisregeling sluit mooi aan op de wensen en (zorg)behoeften van onze huurders en blijkt succesvol. De pilot wordt daarom met ruim 1 jaar verlengd.

Door de Verhuisregeling nemen steeds meer huurders van 70 jaar en ouder de stap om te verhuizen. Zo ook de heer en mevrouw Van Waardenburg uit ’s-Gravendeel. Zij verruilden deze zomer hun eengezinswoning voor een gelijkvloers appartement en ze hebben geen seconde spijt. “Achteraf hadden we dit jaren eerder moeten doen,” aldus een enthousiaste mevrouw Van Waardenburg. “We wonen hier prachtig en ik hoef niet meer bang te zijn dat mijn man van de trap valt.” Benieuwd naar het gehele verhaal? Lees hier verder.

De Verhuisregeling iets voor jou?

Verhuizen. Je moet er misschien niet aan denken. Al dat regelwerk en gedoe. Maar is de huidige woning ook fijn wonen als het in de toekomst misschien wat minder gaat? Met de Verhuisregeling maken we voor 70-plussers de weg vrij om door te stromen naar een levensloopbestendige woning. Benieuwd of jij in aanmerking komt voor de Verhuisregeling en hoe we jou kunnen helpen? Bekijk de voorwaarden in de brochure of neem contact op met onze Verhuisadviseur via 0186 899 899.