HWwonen

Duurzame burendag in Oud-Beijerland

22 september 2021

Voor onze huurders aan de Breughelstraat, Jan Tooropstraat en Mariniersweg in Oud-Beijerland. 

Twee bewoners hadden het initiatief genomen voor een duurzame burendag op zaterdag 18 september. Vanwege corona was het voor deze bewoners van onze duurzame nieuwbouwwoningen niet eerder mogelijk om gezellig samen te zijn. Tot zaterdag dan.

Het werd een gezellige moment met uiteraard koffie, thee en iets lekkers. Door de organisatoren was een leuk zitje neergezet. Dit zorgde voor een warm welkom.

Maar dat was niet alles. Er was een heuse mini tuinmarkt diverse stekjes klaar van binnen- en buitenplanten. Daarnaast was Francouis Longayroux van Klimaatgarant aanwezig om (extra) uitleg te geven over de warmtepomp in de woningen. Hij kon vele vragen over de werking en het gebruik beantwoorden.

Namens ons waren Dion van Rijn (wijkbeheerder) en Charlene Biesheuvel (Woonconsulent) aanwezig. “Wat een leuk initiatief! Onze aanwezigheid werd gewaardeerd. Bewoners maakten niet alleen kennis met elkaar, maar ook met ons. De extra uitleg over de warmtepomp werd gewaardeerd. Maar ook het feit dat andere zaken zoals het groen in de wijk, de laadpalen en luchtcirculatie in de woning kwamen ter sprake. Een gezellige, maar ook duurzame middag. Wie is de volgende bewoner die iets dergelijks in haar of zijn buurt organiseert? "Aldus Charlene.