HWwonen

Vacature: Corporatiecontroller

12 juli 2021

Wij zoeken een Corporatiecontroller (36 uur per week).

Zie jij jezelf als extra slot op onze deur in een rol als onafhankelijk controller? Kijk jij graag kritisch mee naar onze belangrijke besluiten, signaleer jij de risico’s en lever jij graag een stevige bijdrage aan verbeteringen? Dan is deze functie echt iets voor jou.

Jouw functie

In de functie van Corporatiecontroller ben jij de onafhankelijk controller conform de Woningwet. Je neemt op onderwerp deel aan vergaderingen van het bestuursteam, de auditcommissie en de RvC. Je bent verantwoordelijk voor het beleid en de coördinatie van werkzaamheden in het kader van risicomanagement en compliance en uitvoering van bijzondere onderzoeken / audits op verzoek van bestuur. Ook adviseer je het bestuur en de RvC gevraagd en ongevraagd over besluiten met verstrekkende (financiële en niet-financiële) gevolgen, de effectiviteit en efficiëntie van de bedrijfsvoering en de beheersing van risico’s. Jij valt rechtstreeks onder het bestuur en rapporteert ook aan het bestuur.

Jouw verantwoordelijkheden

 • Gevraagde en ongevraagde advisering van het bestuur en RvC over onderwerpen die de volle breedte van de bedrijfsvoering betreffen en die het realiseren van de doelstellingen van de corporatie raken;
 • Direct en onafhankelijk contact met de RvC en werkt met hen samen ter versterking van het interne toezicht;
 • Toetsen van bestuursbesluiten op interne consistentie;
 • Opzetten en implementeren van (fraude)risicomanagement;
 • Uitvoering van interne audits / bijzondere onderzoeken op verzoek op processen, projecten, bedrijfsvoering en ICT-systemen;
 • Bewaken van de compliance van de corporatie;
 • Adviseren over, controleren en toetsen van alle financiële documenten uit de PDCA cyclus;
 • Ondersteuning en advisering bij strategische en complexe projecten.
 • Aanspreekpunt voor Autoriteit Woningcorporaties

Dit ben jij

De Corporatiecontroller die wij zoeken:

 • Heeft een afgeronde financiële opleiding op HBO- of WO-niveau, bij voorkeur aangevuld met RA of RC
 • Sterke analytische vaardigheden met organisatie- en omgevingssensitiviteit
 • Oog voor de context van een maatschappelijke organisatie
 • Vaardig in advisering en een onafhankelijke professional op alle niveaus in de organisatie
 • Ruime werkervaring
 • Resultaatgericht en ambitieus

Thuis op je werk bij onze woningcorporatie in de Hoeksche Waard

Bij ons voelt het als thuis als je je eigen werk goed kunt organiseren, samen kunt werken met collega’s vanuit verschillende teams en disciplines en vooral als je je prettig “thuis” voelt.
Wij geloven in onze zelfsturende organisatie waarin jij vanuit jouw eigen kracht een bijdrage levert. Op deze manier werken wij met zo’n 100 medewerkers aan één doel:
betaalbare prettige huisvesting voor mensen met een kleine portemonnee. In ons werk hebben wij oog voor het milieu, werken wij met veel verschillende partijen samen en staan wij open voor veranderingen.

Als jij de kwaliteiten hebt
Bieden wij jou naast een goed salaris (salarisschaal M van de CAO voor Woningcorporaties), een uitdagende werkweek van 36 uur, voldoende vrije tijd in verlofdagen, eind van het jaar een leuke bonus en alle ruimte om je zowel in je vakgebied als op persoonlijk vlak te ontwikkelen. Wij vinden het vanzelfsprekend dat er goed voor je gezorgd wordt: van vers fruit tot sportieve activiteiten. Zowel op afstand als op kantoor. Dat is bij ons ‘thuis’ heel normaal.

Kom maar op met je CV en solliciteer!

Verras ons en laat ons weten waarom jij dé kandidaat bent voor deze uitdagende functie. Mail jouw motivatie en CV uiterlijk 20 juli a.s. naar teamp&o@hwwonen.nl. Wij zijn benieuwd.

Sollicitatiegesprekken vinden plaats op 23 en 26 juli a.s.

Een assessment voor deze vacature kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Als toekomstig nieuwe medewerker bij HW Wonen ben je verplicht een Verklaring omtrent het Gedrag aan te vragen.

Deze vacature is gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gebleken geschiktheid gaan interne kandidaten voor.

Vragen over deze vacature
Neem contact op met directeur-bestuurder Johan Schudde op 0186-899 899 of via LinkedIn.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.