HWwonen

Vacature

01 april 2021

Wij zoeken een energieke medewerker wijkbeheer (36 uur per week).

Spreek jij de huurder écht aan? Dan is deze functie iets voor jou.

Een warme omgeving, rust en gezelligheid, een plek waar jij jezelf kunt zijn. Dat is wat wij verstaan onder een welkom thuis. Daar zetten wij ons als organisatie dagelijks voor in. Van een huis een thuis maken voor mensen die het juist zo hard nodig hebben. Als wijkbeheerder ben jij hierbij onmisbaar. Je bent de vriend van de wijk bij wie huurders altijd terecht kunnen. Omdat je onze ogen en oren bent in de wijk, ben je een belangrijke schakel tussen onze klant en HW Wonen.

De functie

Als wijkbeheerder ben je samen met je collega’s van het wijkteam verantwoordelijk voor de leefbaarheid in de buurt. Dit doe je door:

  • afspraken te maken met bewoners over het gebruik van de woning en de leefomgeving zodat het voor iedereen een fijne buurt is om te wonen. Je spreekt onze huurders dan ook aan wanneer afspraken niet worden nagekomen;
  • toezicht te houden op de tuinen, brandgangen, gemeenschappelijke ruimten en directe omgeving en zo draag je bij aan een schone en veilige wijk;
  • mogelijke problemen te signaleren op bijvoorbeeld het gebied van overlast maar ook psychosociale problemen, zoals ernstige vervuiling en vereenzaming. Hierdoor kan al vroegtijdig het gesprek met de huurder worden aangegaan door je collega’s of andere partijen;
  • zelf met initiatieven en voorstellen te komen zodat de leefbaarheid in de wijk wordt verbeterd;
  • actief contacten te onderhouden met je collega’s én met betrokken instanties ter vergroting van de leefbaarheid en ter voorkoming van problemen.

Wijkteam

Als organisatie werken wij steeds meer vanuit een gebiedsgerichte aanpak. Een aanpak waarbij de huurder én zijn omgeving centraal staan en samenwerking het sleutelwoord is. Binnen de organisatie zijn twee wijkteams verantwoordelijk voor de dagelijkse dienstverlening. In hun werkgebied zijn zij ‘een spin in het web’ en ‘het gezicht van HW Wonen’. De wijkteams werken intensief samen met andere partners en zijn initiator van de gebiedsgerichte aanpak.

Dit ben jij

Jij hebt minimaal een MBO denk- en werkniveau en een aantal jaren werkervaring in een relevante functie. Naast een sociaal hart, heb je een sociale antenne zodat je weet wat zich afspeelt in je wijk en je handelt hiernaar. Je vindt het leuk om mee te denken hoe dingen anders kunnen en bent ook in staat om hierin initiatieven te nemen. Problemen zijn voor jou een uitdaging. Je bent creatief in het zoeken naar een oplossing, je ziet kansen en benut deze. Je bent hét luisterend oor voor onze bewoners, maar durft tegelijkertijd bewoners aan te spreken op hun gedrag. Je bent een teamspeler waardoor je je collega’s ondersteunt maar ook goed meeneemt in wat zich afspeelt in jouw wijk en met jouw huurders. Je bent in staat een netwerk op te bouwen en dit te onderhouden.

Thuis op je werk bij onze woningcorporatie in de Hoeksche Waard

Bij ons voelt het als thuis als je je eigen werk goed kunt organiseren, samen kunt werken met collega’s vanuit verschillende teams en disciplines en vooral als je je prettig “thuis” voelt.
Wij geloven in onze zelfsturende organisatie waarin jij vanuit jouw eigen kracht een bijdrage levert. Op deze manier werken wij met zo’n 100 medewerkers aan één doel: betaalbare prettige huisvesting voor mensen met een kleine portemonnee. In ons werk hebben wij oog voor het milieu, werken wij met veel verschillende partijen samen en staan wij open voor veranderingen.

Als jij de kwaliteiten hebt

Bieden wij jou naast een goed salaris (salarisschaal F van de CAO voor Woningcorporaties), een uitdagende werkweek van 36 uur, voldoende vrije tijd in verlofdagen, eind van het jaar een leuke bonus en alle ruimte om je zowel in je vakgebied als op persoonlijk vlak te ontwikkelen. Voor het uitvoeren van je werkzaamheden in de wijk heb je de beschikking over een elektrische auto.
Wij vinden het vanzelfsprekend dat er goed voor je gezorgd wordt: van vers fruit tot sportieve activiteiten. Zowel op afstand als op kantoor. Dat is bij ons ‘thuis’ heel normaal.

Kom maar op met je CV en solliciteer!

Verras ons en laat ons weten waarom jij dé kandidaat bent voor deze uitdagende functie. Mail jouw motivatie en CV voor 20 april aanstaande naar teamp&o@hwwonen.nl. Wij zijn benieuwd.

Vragen over deze vacature

Neem contact op met wijkmanager Jolanda van der Vijver op 0186-899 899 of via J.vanderVijver@hwwonen.nl.

* Interne kandidaten hebben voorrang in dit sollicitatieproces.