HWwonen

Praat mee!

01 april 2021

Over de invulling van de Mantelzorgagenda 2021-2024.

Mantelzorger worden, overkomt u. Door omstandigheden geeft u gedurende een langere periode dagelijks zorg en ondersteuning aan een naaste; een partner, kind of familielid. U bent van grote betekenis voor uw naaste en doet dat met liefde. Alleen er wordt ook een steeds groter beroep op u gedaan, als mantelzorger. Gemeente Hoeksche Waard wil mantelzorgers de steun geven die zij verdienen en aangeven nodig te hebben. Daarom wordt de Mantelzorgagenda 2021-2024 gemaakt, waarin mantelzorgers centraal staan en de belangrijke thema’s van mantelzorgondersteuning benoemd worden. In de mantelzorgagenda staat op welke manier de gemeente de komende jaren mantelzorgers ondersteunt en waardeert.

Online bijeenkomsten

In de periode van 19 tot 30 april organiseert de gemeente meerdere online bijeenkomsten via Microsoft Teams. Tijdens die bijeenkomsten praten zij met verschillende groepen inwoners/organisaties. Zo’n bijeenkomst duurt maximaal 2 uur en richt zich elke keer op een thema: werkende mantelzorgers, jonge mantelzorgers, mantelzorgers van een zorgintensief kind en oudere mantelzorgers.

Bent u mantelzorger of werkt u met mantelzorgers? En wilt u meepraten?

Meld u dan aan voor deelname aan 1 van de bijeenkomsten. U kunt daarvoor contact opnemen met Karin van der Schee, adviseur Gezondheid en Informele Zorg van de gemeente Hoeksche Waard. U kunt haar bellen (088-647 19 71) of mailen (karin.vanderschee@gemeentehw.nl). Samen kijkt u dan naar het geschikte moment om aan te sluiten tijdens een bijeenkomst.

Heeft u geen computer of wilt de gemeente informatie geven voor de mantelzorgagenda? Geen probleem. Dan maken zij een telefonische afspraak met u. Ook hiervoor kunt u zich aanmelden bij Karin van der Schee.