HWwonen

Samen investeren in een duurzame toekomst

31 maart 2021

Dat doen wij in 2021 op verschillende manieren. Een daarvan is het opnieuw plaatsen van zonnepanelen op maar liefst 250 van onze huurwoningen.

Wij dragen bij aan een duurzame samenleving

Omdat we ook toekomstige generaties een thuis willen geven in de Hoeksche Waard, zetten wij in op een duurzaam woningbezit. Zo worden onze nieuwbouwwoning geheel het nul-op de-meter principe gebouwd. Bij bestaande woningen investeren wij in energiebesparende maatregelen. Een gemiddeld energielabel B is waar wij naar streven. Maar ook is één van die maatregelen dat wij zonnepanelen op onze woningen plaatsen. Op basis van de criteria ligging, type woning en de huurprijs zijn de woningen geselecteerd. De huurders die dit jaar zonnepanelen op het dak krijgen, ontvangen van ons persoonlijk bericht. 

Op naar het 1000e dak met zonnepanelen

En daar beginnen wij 5 april mee!
Uiteraard volgen wij daarbij, vanwege de coronacrisis, de richtlijnen van het RIVM. En werken wij op een aangepaste manier. Dat vraagt voor deze investering in de toekomst van zowel onze huurders als de vakmannen enige aanpassingen.

Het voordeel is geheel voor huurders

De huurders die zonnepanelen op hun woning krijgen, betalen hier helemaal niets voor.  Dus geen huurverhoging of kosten voor het plaatsen. De gehele energieopbrengst is voor de huurder. Dat scheelt maandelijks in de energierekening. Zij een voordeel en wij een duurzamer woningbezit.

Laat de zon maar schijnen!