HWwonen

Eenmalige huurverlaging 2021

22 februari 2021
In 2021 hebben onze huurders met een relatief hoge huur en laag inkomen recht op een eenmalige huurverlaging. Dit is wettelijk bepaald. In dit bericht leest u daar alles over. 
 

U krijgt voor 1 maart automatisch bericht als u aan de voorwaarden voldoet

En hoeft dan zelf niks te doen. Of u in aanmerking komt voor deze eenmalige huurverlaging hangt af van :
1. uw netto huur.
2. uw gezamenlijk inkomen. Het inkomen van inwonende kinderen telt niet mee.
3. de samenstelling van uw huishouden. 

Deze regeling is alleen voor huurders van een sociale huurwoning. Huurders die een vrije sector woning, woonwagen of standplaats huren zijn van deze regeling uitgesloten. Let op! Is uw netto huur lager dan € 633,25? Dan komt u niet in aanmerking voor de eenmalige huurverlaging.
 
 
 

Voldoet u aan de voorwaarden, maar ontvangt u geen bericht van ons?

Mogelijk is uw netto huur dan toch lager dan in de voorwaarden staat. Ook is het mogelijk dat uw (gezamenlijk) inkomen over 2019 volgens de Belastingdienst niet aan de voorwaarden voldoet. Klik hier om er in twee minuten achter te komen of u mogelijk toch in aanmerking komt voor huurverlaging. 

Is uw (gezamenlijk)inkomen vanaf 2020 gedaald? 

En hebt u al minstens zes maanden een lager inkomen dan de inkomensgrens (zie bovenstaande tabel)? Dan hebt u mogelijk ook recht op huurverlaging. Klik hier om er in twee minuten achter te komen of u mogelijk toch in aanmerking komt voor huurverlaging.  Op onze website vindt u uiteraard meer informatie hierover. 
 

Huurtoeslag en de eenmalige huurverlaging. Dit moet u weten. 

Met een lagere huur krijgt u misschien minder huurtoeslag. Met een lager inkomen misschien juist meer. Maak een proefberekening op www.toeslagen.nl.  Ontvangt u al huurtoeslag? Geef uw nieuwe huur en eventueel gewijzigde inkomen door aan de Belastingdienst. Dat doet u eenvoudig via www.toeslagen.nl  Als uw verhuurder geven wij uw huurverlaging ook door aan de Belastingdienst. 
 

Vragen?

Mogelijk staat u vraag tussen onze meest gestelde vragen. Staat de vraag hier niet tussen of hebt u liever persoonlijk contact?
Stuur dan een e-mail naar post@hwwonen.nl of bel dan naar (0186) 899 899.