HWwonen

Samen thuis in de Hoeksche Waard

22 september 2020

Een deel van de woningen die voorheen speciaal voor 55 plussers beschikbaar waren, komen nu voor alle woningzoekenden beschikbaar.

Iedereen verdient een goed thuis. Comfortabel wonen in een buurt met jong en oud en passende voorzieningen. Waar alle woningzoekenden zoveel mogelijk gelijke kansen hebben op het vinden van een passende woning.

Gelijke kansen voor iedere woningzoekende
De afgelopen jaren hebben wij ons onder meer gefocust op het vinden van een goed thuis voor 55 plussers. Op dit moment vinden deze woningzoekenden sneller een passende woning dan andere woningzoekenden.

Wij vinden het belangrijk dat alle woningzoekenden in de Hoeksche Waard zoveel mogelijk gelijke kansen hebben op het vinden van een passende woning. Een deel van de woningen die voorheen speciaal voor 55 plussers beschikbaar waren, komen nu voor alle woningzoekenden beschikbaar. Zo wordt ook voor jongere woningzoekenden de kans op een woning in de Hoeksche Waard groter.

In een prettige woonomgeving
Alleen woningen in complexen en buurten die hiervoor geschikt zijn, komen beschikbaar voor alle woningzoekenden. Woningen in de buurt van voorzieningen en zorg blijven zoveel mogelijk alleen voor 55 plussers beschikbaar. Zo werken wij aan een prettige woonomgeving waar jong en oud samen wonen, voor elkaar kunnen zorgen en van elkaar kunnen leren.

Vragen?
Woont u in een seniorencomplex? Bent u woningzoekende? We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over deze wijziging. Lees de veel gestelde vragen en antwoorden of neem contact met ons op.