HWwonen

180 woningen in de Hoeksche Waard krijgen slimme sloten

11 december 2019

Zorg sneller leverbaar en veiliger gevoel voor cliënten.

Heeft u of uw naaste zorg aan huis van een profesionele zorgaanbieder? Dan geeft het een veilig gevoel dat de zorg snel geleverd kan worden. En dat er altijd iemand aanspreekbaar is in geval van nood. Zorgaanbieders Alerimus, Heemzicht, Zorgwaard, Careyn, Stichting Personenalarmering Hoeksche Waard (SPHW) en onze organisatie delen dit gevoel. Samen starten ze vanuit het project Slim Langer Thuis met een pilot. Tussen december 2019 en april 2020 worden circa 180 woningen voorzien van slimme sloten. Cliënten met geplande thuiszorg, die ook een abonnement bij SPHW hebben, krijgen ook een nieuwe alarmzender.

‘Met het slimme slot kunnen zorgmedewerkers sneller op oproepen reageren. Indien nodig kan de cliënt de deur zelf openen met een afstandsbediening. En de nieuwe alarmzender zorgt er voor dat er, in geval van nood, in en om het huis altijd een spreek-luisterverbinding is met een meldkamer.’, aldus Gerco Vijfhuize (projectleider Slim Langer Thuis). ‘Dit draagt onder andere bij aan een veiliger gevoel van cliënten en maakt het ook mogelijk dat mensen langer zelfstandig thuis kunnen wonen.’ Het is binnen de Hoeksche Waard, voor cliënten en zorgprofessionals, een stapje voorwaarts in leren benutten van nieuwe digitale mogelijkheden.

Slim Langer Thuis
De wereld verandert. De echte bejaardenhuizen bestaan niet meer en de plaatsen in de verzorgingshuizen zijn steeds schaarser. Het steeds langer zelfstandig thuis blijven wonen is ook in de Hoeksche Waard een feit. Maar wat is daarvoor nodig? Op technisch vlak, maar nog meer op het persoonlijke vlak voor de gebruikers en zorgprofessionals. Eerder voerden wij in Strijen samen een proef uit met Zorgwaard. Uit die proef kwam onder andere naar voren dat het inzetten van slimme technologische hulpmiddelen, ook wel E-health genoemd, hieraan bij kan dragen. Uit deze pilot willen we niet alleen leren hoe cliënten en medewerkers omgaan met de techniek van de nieuwe toepassingen maar vooral om lering te trekken uit de implementatie van de nieuwe technieken. Met als doel om daarna alle cliënten met thuiszorg en alle SPHW cliënten te voorzien van slimme sloten en nieuwe alarmeringsapparatuur.