HWwonen

33 laptops aan de Voedselbank geschonken

25 juni 2019

Wat doe je als organisatie met je oude laptops en computers? Ze zijn vaak nog goed bruikbaar, maar zijn inmiddels vervangen door nieuwe, snellere exemplaren. Wij schonken 33 laptops aan de Voedselbank Hoeksche Waard.

Onze organisatie was toe aan nieuwe laptops voor de medewerkers. Oude laptops belandden daardoor op een stapel. Zonde, want na een onderhoudsbeurt zijn de laptops vaak nog goed bruikbaar. Wij besloten medewerkers te vragen hun oude laptop te doneren en kozen voor de Voedselbank. In onze huidige digitale wereld is een computer of laptop een must. Op deze manier wordt ook voor kinderen uit gezinnen, die het financieel moeilijk hebben, een nieuwe laptop bereikbaar. Een laptop voor school is onmisbaar is, daarom is er bewust gekozen voor een donatie aan gezinnen die 1 of meerdere kinderen hebben van tussen de 10 en 13 jaar oud.

33 laptops compleet met tas
Dinsdag 25 juni overhandigde we 33 opgeschoonde laptops. Het bedrijf Duifhuizen uit Oud-Beijerland maakte de donaties compleet door evenzoveel bijpassende laptoptassen te schenken.

Een duurzame toekomst maak je samen en begint bij jezelf
De Voedselbank Hoeksche Waard was uiteraard blij met de laptops. 'De mensen die wij benaderd hebben zijn ze op komen halen en waren er erg blij mee. Mooi ook dat wij ze compleet met een tas konden overhandigen', aldus een woordvoerder van de Voedselbank. Het schenken en op laten knappen van de laptops hoort bij onze filosofie 'een duurzame toekomst maak je samen en begint bij jezelf.